“Verbonden door touw: Ontdek de kracht van tantra en shibari”

Shibari en tantra zijn twee tradities die op het eerste gezicht enorm kunnen verschillen, maar ze hebben veel overeenkomsten als het gaat om de verbinding en intimiteit tussen 2 mensen. Beide tradities brengen een diep niveau van vertrouwen en communicatie met zich mee, en ze kunnen samen worden gebruikt om de verbinding tussen 2 mensen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te verbeteren.
 
Tantra is een oude traditie die zijn oorsprong vindt in India en gericht is op de verbinding tussen het fysieke en spirituele rijk. Het omvat verschillende technieken, waaronder meditatie, yoga en massages , om de verbinding tussen mensen te versterken en een hoger niveau van bewustzijn te bereiken en de seksuele energie vrij te laten stromen.
 
Shibari, aan de andere kant, is een Japanse traditie waarbij touwen worden gebruikt om een persoon vast te binden en in bedwang te houden. Het wordt meestal gebruikt voor erotische of BDSM-doeleinden, en het gaat om ingewikkelde touwpatronen en ontwerpen om de persoon te binden.
 
Wanneer deze twee stromingen worden gecombineerd, is het resultaat een krachtige en intense ervaring die kan leiden tot een dieper begrip van jezelf en de verbinding tussen mensen. Het fysieke aspect van Shibari, dat betrekking heeft op het binden en in bedwang houden van het lichaam, kan worden gebruikt om de emotionele en spirituele band tussen mensen te versterken. Ook kan dit worden gebruikt om angsten en onzekerheden los te laten. Door je te laten vastbinden volgens een ritueel kom je uit je hoofd en kom je weer in je lijf terecht. 

Tantra en shibari kunnen ook samen worden gebruikt om machtsdynamiek en vertrouwen tussen mensen te onderzoeken. In tantra is het idee om de mannelijke en vrouwelijke energieën in elke partner in evenwicht te brengen, en in shibari geeft de persoon die gebonden is zijn vertrouwen en kracht aan de persoon die de shibari uitvoert. Dit kan een krachtige ervaring zijn omdat het kan leiden tot een dieper begrip en acceptatie van jezelf.
 
Tot slot, shibari en tantra zijn twee tradities die enorm verschillend lijken, maar ze delen veel overeenkomsten als het gaat om de verbinding en intimiteit tussen 2 mensen. Hierbij is het heel belangrijk dat communicatie, vertrouwen en veiligheid voorop staat voordat deze 2 tradities met elkaar gecombineerd worden. Op deze manier leidt het tot een krachtige en intense ervaring die heling op emotioneel en fysiek vlak kan bewerkstelligen. Of voor intens genot, plezier en bevrijding kan zorgen.

error: Content is protected !!